ხინკალი – ქართული სამზარეულოს მარგალიტი, რომელიც გამოირჩევა უგემრიელესი შიგთავსითა და არომატული წვენით. წარმოგიდგენთ ხინკლის მომზადების გამარტივებულ მეთოდს, რომელიც საოჯახო პირობებშიც ადვილად მოსამზადებელია 😊.
როგორ მოვხარშოთ ხინკალი
ხინკლის უნიკალურობას განაპირობებს ნაზი ცომისა და შიგთავსის ჰარმონიული შერწყმა. ჩვენი მეთოდით, ცომი ელასტიური გამოდის, ხოლო შიგთავსი – წვნიანი და არომატული.
ხინლკის ცომი:
- 300 გრამი უმაღლესი ხარისხის ფქვილი
- 4 გრ მარილი
- კვერცხი ერთი ცალი
- ⅓ ჭიქა თბილი წყალი
- 2 ს/კ ზეთი
ფართო თასში ჯერ მშრალი ინგრედიენტები შეურიეთ, შემდეგ დაამატეთ კვერცხი და ზეთი. თანდათანობით შეურიეთ თბილი წყალი, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან, ელასტიურ ცომს. გადააფარეთ ნოტიო ტილო და დაასვენეთ 1 საათის განმავლობაში განმავლობაში.
ხინკლის წვნიანი რეცეპტი

განსაკუთრებული გემოსთვის გამოიყენეთ:
- 200 გრ ახალი ღორის ფარში
- 200 გრ პრემიუმ საქონლის ფარში
- 3 კბილი ნიორი
- 10 გრ ახალი ქინძი, დაქუცმაცებული
- ½ ჩ/კ წიწაკა
- ½ საშუალო ზომის ხახვი, წვრილად დაჭრილი
ყველა ინგრედიენტი გულდასმით აურიეთ, რომ მასა ერთგვაროვანი გახდეს. მარილი და სანელებლები გემოვნებით დაამატეთ.
ხინკლის მოხვევა
დასვენებული ცომი თხლად გააბრტყელეთ (1-2 მმ) და ამოჭერით 8-10 სმ დიამეტრის წრეები. ყოველ წრეში მოათავსეთ 15 გრ შიგთავსი და ცომის კიდეები ოსტატურად შეკეცეთ, რომ წვენი არ გადმოვიდეს.
ცომის მოზელვისას მიაქციეთ ყურადღება კონსისტენციას – ის არც ძალიან რბილი და არც მკვრივი უნდა იყოს
როგორ მოვხარშოთ ხინკალი

მდუღარე, ოდნავ დამარილებულ წყალში ფრთხილად ჩაუშვით ხინკალი და ადუღეთ 8-10 წუთი. მზა ხინკალი გადაიღეთ გახვრეტილი კოვზით, მოაყარეთ შავი წიწაკა და მიირთვით გემრიელად 😊.
მომზადების დრო: 1 საათი და 35 წუთი
გამოდის: დაახლოებით 20 დან 24-მდე
კალორიულობა: 90 კკალ თითო