ხინკალი-ხინკლის რეცეპტი

You are currently viewing ხინკალი-ხინკლის რეცეპტი

ხინკალი – ქართული სამზარეულოს მარგალიტი, რომელიც გამოირჩევა უგემრიელესი შიგთავსითა და არომატული წვენით. წარმოგიდგენთ ხინკლის მომზადების გამარტივებულ მეთოდს, რომელიც საოჯახო პირობებშიც ადვილად მოსამზადებელია 😊.

როგორ მოვხარშოთ ხინკალი

ხინკლის უნიკალურობას განაპირობებს ნაზი ცომისა და შიგთავსის ჰარმონიული შერწყმა. ჩვენი მეთოდით, ცომი ელასტიური გამოდის, ხოლო შიგთავსი – წვნიანი და არომატული.

ხინლკის ცომი:

  • 300 გრამი უმაღლესი ხარისხის ფქვილი
  • 4 გრ მარილი
  • კვერცხი ერთი ცალი
  • ⅓ ჭიქა თბილი წყალი
  • 2 ს/კ ზეთი

ფართო თასში ჯერ მშრალი ინგრედიენტები შეურიეთ, შემდეგ დაამატეთ კვერცხი და ზეთი. თანდათანობით შეურიეთ თბილი წყალი, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან, ელასტიურ ცომს. გადააფარეთ ნოტიო ტილო და დაასვენეთ 1 საათის განმავლობაში განმავლობაში.

ხინკლის წვნიანი რეცეპტი

ხინკალი რეცეპტი

განსაკუთრებული გემოსთვის გამოიყენეთ:

  • 200 გრ ახალი ღორის ფარში
  • 200 გრ პრემიუმ საქონლის ფარში
  • 3 კბილი ნიორი
  • 10 გრ ახალი ქინძი, დაქუცმაცებული
  • ½ ჩ/კ წიწაკა
  • ½ საშუალო ზომის ხახვი, წვრილად დაჭრილი

ყველა ინგრედიენტი გულდასმით აურიეთ, რომ მასა ერთგვაროვანი გახდეს. მარილი და სანელებლები გემოვნებით დაამატეთ.

ხინკლის მოხვევა

დასვენებული ცომი თხლად გააბრტყელეთ (1-2 მმ) და ამოჭერით 8-10 სმ დიამეტრის წრეები. ყოველ წრეში მოათავსეთ 15 გრ შიგთავსი და ცომის კიდეები ოსტატურად შეკეცეთ, რომ წვენი არ გადმოვიდეს.

ცომის მოზელვისას მიაქციეთ ყურადღება კონსისტენციას – ის არც ძალიან რბილი და არც მკვრივი უნდა იყოს

როგორ მოვხარშოთ ხინკალი

როგორ მოვხარშოთ ხინკალი

მდუღარე, ოდნავ დამარილებულ წყალში ფრთხილად ჩაუშვით ხინკალი და ადუღეთ 8-10 წუთი. მზა ხინკალი გადაიღეთ გახვრეტილი კოვზით, მოაყარეთ შავი წიწაკა და მიირთვით გემრიელად 😊.

მომზადების დრო: 1 საათი და 35 წუთი
გამოდის: დაახლოებით 20 დან 24-მდე
კალორიულობა: 90 კკალ თითო